Yörenin otlarının toplanıp tanıtıldığı ve yemeklerinin yapıldığı Göcek 3. Ot Yemekleri Festivali bu yıl da oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Yöre halkı festivale sahip çıktı. Göcek Kültür ve Turizm Derneği’nin düzenlediği festivalin amacının yöre otlarını gelecek kuşaklara tanıtmak olduğu ifade edildi.
Fethiye’de 3. kez düzenlenen Göcek Ot Yemekleri Festivalinde yöresel otlar ve otlardan yapılan yemekler tanıtıldı.
Fethiye’nin Göcek Mahallesi’nde Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen festival kapsamında yörede yetişen otlar ve otlardan yapılan yemekler tanıtıldı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu üyesi ‘Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği’ üyelerinin gözetiminde yapılan ot yemekleri yarışması da büyük ilgi çekti. Göcek Merkezi’nde kurulan stantlarda kadınlar hem topladıkları otları hem de otlardan yaptıkları yemekleri sergiledi. Göcek Kültür ve Turizm Derneği’nin yöresel otların ve ot yemeklerinin gelecek kuşaklara aktarılması ve gelen misafirlere tanıtılması için düzenlediği ot yemekleri festivaline katılım yoğun oldu. Havanın da güzel olması nedeniyle 2 gün olarak planlanan festivalin ilk gününde otları tanıma gezisi ve doğa yürüyüşü gerçekleşirken, 2. gün otlar ve ot yemekleri toplam 70 stantta yöre sakinleri tarafından sergilendi. Ayrıca 70’e yakın el sanatları sergisi de festivale renk kattı. Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ve Göcek Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Onur Ugan ile Göcek’teki STK ve derneklerin destek verdiği festivalde, okul öğrencileri de festival kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Festivale katılanlara geleneksel ot çorbası ikram edilirken yine yöre sakinlerinin yaptığı ot yemeklerinden ikram edildi. Ayrıca festivalde Şef Mavi Aşçılar Derneği yönetiminde ot yemekleri yarışması da gerçekleştirildi.
Göcek Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Onur Ugan, her yıl mart ayının son haftası bu festivali düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, “Bu festivali Göcek’te geleneksel hale getireceğiz. 2 gün olarak yaptığımız bu festivalde amacımız genç neslin yörelerinde yetişen otları tanımasını istiyoruz. Evinde kaşık yapan, patik ören ve bir zanaat ile uğraşan kişilerin de emeklerini pazarlayabilecekleri bir ortam sağlamak istiyoruz.Bu yıl 2.’sini yaparken yine katılım umduğumuzdan çok daha iyi oldu. Önümüzdeki yıllarda bu katlanarak devam edecek” diye konuştu.
Yöresel yemekleri ilk kez yiyen vatandaşlar aromaları çok farklı ve lezzetli bulduklarını dile getirirlerken, yöresel ot yemeklerinin yanı sıra yöresel oyunlar da Göcek’teki etkinliğe renk kattı.