“Sağlığım için Doğayı Seçtim” projesi kapsamında, öğrencilere yönelik eğitim faaliyetleri devam ediyor. Bu kez Ortaköylü çocuklara, zeytinin tarladan toplanma ve zeytinyağına dönüştürülme işlemleri uygulamalı olarak gösterildi.
Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü önderliğinde yürütülen “Sağlığım için Doğayı Seçtim” projesi kapsamında öğrencilere zeytinin zeytinyağına dönüşüm aşamaları, uygulamalı olarak anlatıldı. Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü; Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seydikemer Ziraat Odası ve Ortaköy Muhtarlığı ile birlikte Ortaköy İlk ve Ortaokulu öğrenci ve velilerine, “Sağlığım İçin Doğayı Seçtim” projesi kapsamında ‘Tarladan Sofraya Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu’ adı altında etkinlik ve eğitim faaliyeti düzenledi.
Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından etkinlikle ilgili şu açıklamalara yer verildi: “Zeytinyağı kalitesine etki eden faktörler incelendiğinde zeytinin olgunluk derecesinin % 50, zeytin hasat tekniğinin % 30, yağ üretim yönteminin % 15 ve zeytinyağını depolama şeklinin ise % 5 oranında kaliteyi etkilediği bilinmektedir. Bu yüzden doğru zamanda doğru yöntemle gerçekleştirilen hasadın kaliteli zeytinyağı üretiminde ne kadar önem taşıdığı görülmektedir. Zeytinin hasadının şekil ve zamanının doğru olarak seçimi, yıllık ürünün nicelik ve niteliğine, üretim maliyetine ve gelecek yılların ürününe etkisi açısından zeytin yetiştiriciliğinin en önemli işlemlerinden birisidir. Hasat edilmiş ürünün işletmelere taşınması sırasında gereken özenin gösterilmesi, elde edilecek yağdaki kalitenin daha çok olmasına neden olmaktadır.
“Tarladan- sofraya zeytinin kaliteli yolculuğu” konusunda farkındalık yaratmak adına düzenlediğimiz etkinliğimizin çok faydalı olduğunu büyük ilgi göstererek dile getiren Değerli Okul Müdürlerimize ve bilgi yarışmamızda verdikleri doğru bilgilerle bizleri mutlu eden öğrencilerimize ve çiftçimiz öğrenci velilerimize çok teşekkür ediyoruz”