Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Kayaköy’de yapılan kaçak yapılar ile ilgili düzenlenen toplantıda vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Karaca, “Bu bölgeyi korumak konusunda kararlıyız” dedi.
Fethiye’nin değerli tarihi bölgelerinden biri olan Kayaköy ve Karakeçililer Mahalleleri’nde imar planının yapılmamış olması ve imar barışı yasasındaki boşluklar nedeniyle son yıllarda artan kaçak yapılaşmaların önüne geçmek amacıyla Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda Fethiye Mimarlar Odası Başkanı Gökhan Saygın Güngör, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Levent Çimen ve Şehir Plancıları Odası Muğla Şube Başkanı Birol Keski, CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu ve Belediye Meclis Üyeleri ve Kayaköy Muhtarı Metin Ekiz yer aldı.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yaptığı konuşmada, “Kayaköy’ün ciddi imar sorunları var. Kayaköy’ümüzün her tarafı imar barışıyla talan edilmiş durumdadır. Bizler hep birlikte buranın sorunlarını çözmek istiyoruz. 3-4 aylık süreç içerisinde Kayaköy’deki kaçak inşaatlar mantar gibi çoğaldı. Yetkililer bunlara müdahale etmedi. Biz ilk olarak zabıta arkadaşlarımızı burada konuşlandırdık. Size söz veriyorum 5 yıl boyunca başta Kayaköy olmak üzere Fethiye’nin hiçbir noktasını ranta teslim etmeyeceğiz. Gerekirse 5 yıl sonra ceketimizi alıp çeker gideriz. Ama Fethiye’yi asla başkalarının çıkarları doğrultusunda yönetmeyeceğiz.” dedi.
KARACA, “KAYAKÖY’ÜN SORUNLARINI KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ.”
Vatandaşların imar planıyla ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Karaca, “Kayaköy’ümüzü korumak zorundayız. Ticaretin merkezi olan Kayaköy kilisesiyle, okullarıyla, şapelleriyle, o dönem bile eczanesi olan tek bölgeydi. Bizler bu bölgeyi korumak konusunda kararlıyız. 1989 yılında bu bölgede Özel Çevre Koruma tarafından 1/25000’lik haritalar yapıldı. Uygulamalı imar planlarına geçilmek istendi. Fakat yıl 2019 oldu ve bir adım öteye geçilemedi. Belli bölgelerde konut alanları ilan edildi. Ama alanların büyük çoğunluğu DSİ ve tarım niteliği korunacak arazilerdir. Bu bölgelerde kamu yararı kararı aldırabildiğimiz takdirde koruma amaçlı imar planını geçirebildiğimiz takdirde Kayaköy’ün sorununu kökten çözeceğiz. Uzman arkadaşlarımızla ve Kayaköy halkı ile birlikte bu sorunları çözmek istiyoruz” dedi.
Şehir Plancıları Odası Muğla Şube Başkanı Birol Keski ise, “Bizim burada ivedi olarak yapabileceğimiz, yürürlükte bulunan 5 ayrı yerleşim lekesinin koruma amaçlı 1/1000’lik ve 1/5000’lik imar planlarının, Fethiye Belediye’sinin önderliğinde kurumlar arası koordinasyonların sağlanmasıdır. Fethiye Belediyesi’nin bunu yapacağına inanıyorum. Köy merkezi, cami, ticaret alanlarının yoğunlaştığı yol kenarlarında da kamu yararı kararlarının Fethiye Belediyesi tarafından Bakanlığa tekrar hazırlanıp, iletilmesi ve bu alanların kamu yararı gözetilerek koruma amaçlı imar planının yapılması gerekmektedir. Teknik ve sosyal altyapıların yol, eğitim merkezi, yeşil alan, otopark, Sağlık Ocağı gibi teknik ve sosyal altyapılarının belirlenebileceği imar planının da hazırlanması gerekmektedir. Tüm bunları Fethiye Belediyesi’nin yapabileceğine inancımız tamdır” diye konuştu.