Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesinin ev sahipliğini yaptığı çalışma gurubu toplantılarına kamu kurumu temsilcileri ve çeşitli ilçelerden gelen engelli sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler ve gönüllü aktivistler katıldı.
Muğla Engelsiz Yaşam Platformu çalışma gurubu toplantısı 22 Haziran Cumartesi günü Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Aydoğan Arslanca’nın ev sahipliğinde yapıldı. Çalıştayın önemli bir konuğu vardı. Fethiye Kaymakamı Sayın Muzaffer Şahiner derneği ziyaret etti. Dernek Başkanı Aydoğan Arslanca kaymakamı kapıda karşılayarak derneği yeni binasını gezdirirken dernek inşaatın başladığı günden bugüne kadar ki süreçten bahseden
Aslanca, ayrıca derneğin çalışmalarından ve yapılacak olan çalıştay hakkıında bilgi verdi. Daha sonra Sayın Kaymakamımız Muzaffer Şahiner, engelli derneklerin temsilcileri ile bir araya gelerek katılımcılarla sohbet etti. Sayın Şahiner çalıştaydan ayrılırken başta Aydoğan Arslanca’ya teşekkür ederek gösterdiği konuk severlikten dolayı minnettar olduğunu belirtti. Sayın Şahiner ayrıca çeşitli ilçelerden gelen stk temsilcilerine, Fethiye’nin böyle bir önemli konuya ev sahipliği yapıyor olmasından dolayı onur duyduğunu söyledi.
Muğla Engelsiz Yaşam Platformu Çalışma gurup toplantısı açılış konuşmasını Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Aydoğan Arslanca yaptı. Ardından Datça Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar platform ile ilgili katılımcılara bilgilendirme yaparak çalışma gurupları hakkında bilgi verdi. Çalışma gurupları kendi üyeleriyle ayrı ayrı toplandı. Çalıştayın sonunda her bir çalışma gurup temsilcisi kendi komisyonlarında tespit ettikleri konuları raporlayarak diğer komisyon üyeleriyle paylaşdı. Temenni konuşmaları ve aile fotoğrafından sonra çalıştay sona erdi.
Çalışma gurubu toplantılarına Fethiye’yi temsilen katılan engelli sivil toplum temsilcileri, Fethiye Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bozbaş, Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Metin Erat, Engelsiz Turizm Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Muslu ve Fethiye Belediyesi Engelsiz İletişim Masasından Kader Bozbaş, katıldı
KATILIMCILAR FETHİYE’DEN MUTLU AYRILDI
Çalıştay vesilesiyle bir araya gelen kamu kurumu temsilcileri ve engelli dernek temsilcileri program akışında söz aldıkları ilk fırsatta, başta ulaşım konusunda katkılarından dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesine, yemek ve ikramlar nedeniyle Fethiye Belediyesine ve etkinliğin gerçekleşmesinde dernek yerini tahsis eden Türkiye Sakatler Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Aydoğan Arslanca’ya ayrı ayrı teşekkür ederek minnettarlıklarını ilettiler.
MUĞLA ENGELSİZ YAŞAM PLATFORMU NASIL KURULDU
Datça Engelim Olmayın Derneğinin Avrupa Birliği “Sivil Düşün” Programı çerçevesinde Muğla Engelli Platformu adıyla ilk kez proje olarak başlayan ve daha sonra 19-20 Nisan tarihlerinde Demircioğlu Park Hotelde gerçekleşen çalıştaya katılımcı kamu kurumu temsilcileri ve stk’ların ortak deklarasyonuyla Muğla Engelsiz Yaşam Platformu kurulmasına karar verildi. Muğla’da gerçekleşen çalıştayda temel konu başlıkları altında komisyon kurulmasına ve bir birinden bağımsız fakat diğer guruplarla koordinasyonunu sağlayacak şekilde 6 farklı çalışma gurubu kuruldu. Platformun temel organı olan çalışma gurupları önceden belirlenen gündem konularıyla belirli aralıklarda toplanmaktadır.
PLATFORM VE ÇALIŞMA GURUPLARININ AMACI NEDİR?
Platform kurulduktan sonra Fethiye’de ilk kez çalışma gurupları bir araya geliyor. Peki platformun ve çalışma guruplarının amacı nedir? İşte cevabı. Platform amaçlarından bazıları şunlar : Platform üyeleri arasında koordinasyon sağlamak, birlik ve beraberlik içinde çalışarak tek hedefin engelsiz bir Muğla olması üzerine faydalı projeler üretmek, Muğla’da yaşayan engellilerin karşılaştığı zorluklara tüm katılımcılar ile birlikte ortak bir çalışma alanı oluşturarak kısa ve uzun vadede çözüm yolları bulmak, karşılıklı taraflar olmak yerine tüm tarafların bir arada olacağı platformda dostluk, beraberlik, birlikte çalışma, ortak hedefe ulaşma ve başarı duygularını geliştirmek, Platform üyeleri ile birlikte farkındalık projeleri üreterek bilinirliği artırmak, Mesleki bilgisi, tecrübesi, yeteneği, sorun çözme becerisi olan kişileri bir araya getirerek gönüllü üye sayısını arttırmak. Ortak akıl ile hareket ederek en doğru sonuca ulaşmak, Katılımcıların çalışacağı gruplarda etkin rol alması sayesinde daha fazla engelliye ulaşarak fayda yaratmak ve platformun devamlılığını sağlamak, Platform üyeleri arasında yardımlaşma ve dayanışmayı arttırarak ihtiyaçlara çözümler bulmak, Kanunlarla Uluslararası sözleşmelerle engellilere verilen hakların gerçekleştirilmesi ve kolaylaştırılması için çalışmak, Muğla Engelsiz Yaşam Platformu olarak sağlanan başarıların Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelere örnek model olmasını sağlamak. platform amaçlarından bazıları
PLATFORM KİMLERDEN OLUŞUYOR
Muğla Engelsiz Yaşam Platformu; kamu kurumu temsilcileri, engelli dernekleri temsilcileri ve gönüllü aktivistlerden oluşmaktadır.