Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yaptığı Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman MYO bünyesinde açılacak mutfak ve aşçılık bölümüne destek verecek. Toplantıda son olarak, Platform üyelerinden gelecek Fethiye’deki genel sorunlara ilişkin çözüm önerileri ve Fethiye Belediyesi’nden beklentilerin alınarak bir rapor oluşturulacak.
FTSO ev sahipliğinde Meğri Toplantı salonunda 14 Şubat Cuma günü gerçekleştirilen toplantıya Fethiye Belediyesini temsilen Belediye Meclis Üyesi ve Fethiye Kent Konseyi Genel Sekreteri M. Gözde Gürsoy Hoşafçı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ile Başkan Vekili Veli Uysal, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi adına Başkan Şaban Arıkan ile Güvenç Özgür, Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Adem Hıra, Fethiye SMMMO Başkanı Yılmaz Köse, TÜRSAB adına Salih Aykırı, FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu Şehir Plancıları Odası Fethiye Şubesi Başkanı Birol Keski, Mimarlar Odası Fethiye Şubesi Başkanı Günay Solak ve Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Şubesi Başkanı Sermet Ünel katıldı.
Fethiye Güç Birliği Platformu’nun Şubat ayı toplantısında Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman MYO öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Sülün ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim görevlisi Eren Babür, Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman MYO bünyesinde mutfak ve aşçılık bölümü açılmasına ilişkin platform üyelerine bilgilendirme yaptı. Platform üyeleri konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunduktan sonra FTSO, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi başta olmak üzere diğer kurumların bu bölümün kurulmasına ilişkin destek vermeleri konusunda görüş birliğine varıldı.
Konseyin destek vereceği 80 öğrenci kapasiteli olacak mutfak ve aşçılık bölümü, turizm kenti olan Fethiye’de ihtiyaç duyulan kalifiye eleman yetiştirmesine katkı sağlayacak ve böylece, yetişmiş ara elemana ihtiyacına cevap verecek.
Toplantıda Platform üyeleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı olan ve Muğla’nın 6 ilçesinde bulunan aşçılık bölümünün, Fethiye MYO bünyesinde açılması ile Fethiye Üniversitesi’nin kurulmasına da katkı sağlayacak bir adım olacağını ifade etiler.
Güç Birliği Platformu’nun toplantısında, Fethiye Belediyesi bünyesinde ‘Afet Koordinasyon Kurulu’ kurulmasına ilişkin bilgilendirme sağlanması ve afet eylem planı oluşturulması hususu da görüşüldü.
Bu planın amacı, Fethiye meydana gelebilecek her türlü afetin öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planın temel prensiplerini belirlemek ve afetin en az zararla atlatılması amacıyla, Fethiye Belediyesi’ne bağlı birimleri ve ilgili kurumlar arasında işbirliği ile koordinasyonu sağlayacak afet koordinasyon kurulu kurulacak. Tüm STK’lar ve ilgili odaların da işbirliği içinde yapılması gereken tehlike haritası için; kamu binalarından başlayarak 1999 öncesi yapılan yapıların envanteri çıkartılacak.
Toplantıda son olarak, Platform üyelerinden gelecek Fethiye’deki genel sorunlara ilişkin çözüm önerileri ve Fethiye Belediyesi’nden beklentilerin alınarak bir rapor oluşturulacak. Bu rapor, Belediye Başkanı Alim Karaca’nın katılımıyla gerçekleşecek Mart ayı Güç Birliği Platformu toplantısında görüşülecek.
Check Also
OTOGARDAKİ İŞLETMELERİN SORUNLARI KONUŞULDU
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıda, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi yetkilileriyle …