Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Fethiye Kent Konseyi’nin talebi ile Fethiye Körfezine dair bilimsel veriler ışığında acil eylem planı belirlemesi için kurumların yetki, görev, sorumluluklarının konuşulduğu toplantı gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar EDİK KAYHAN yaptı. Ziyaretin amacının bugüne kadar yapılan bilimsel çalışmaların tamamının tek elde toplanması gerektiğini bu verilerin değerlendirilerek acil önlem planlarının çıkartılması olduğu söylendi.
Toplantıya; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Vekili Doç. Dr. Ahmet DEMİRAK, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Görevlisi Feyyaz Keskin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi kimyager deney sorumlusu Ferhat Dinçer, MUSKİ Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Daire Başkanı Çevre Mühendisi Tansel KORALAY, Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden Seda SOYDEMİR, Kent Konseyi Başkanı Peyzaj Mimarı Gül Bahar EDİK KAYHAN, Kent Konseyi Genel Sekreteri İnşaat Yüksek Mühendisi Melek Gözde GÜRSOY, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Şehir Bölge Plancı Birol KESKİ, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ziraat Mühendisi/Turizmci Mete AY, Kent Konseyi İnsan Yerleşmeleri ve Korunacak Alanlar Çalışma Kurulu yürütme kurulu üyesi Çevre Yüksek Mühendisi Pelin ERDOĞAN, Kent Konseyi İnsan Yerleşmeleri ve Korunacak Alanlar Çalışma Kurulu yürütme kurulu üyesi Yüksek Mimar Ahmet ÖZDEN, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Necdet SARI, TURMEPA adına Ersin ÖZER katıldılar.
Açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar EDİK KAYHAN yaptı. Ziyaretin amacının bugüne kadar yapılan bilimsel çalışmaların tamamının tek elde toplanması gerektiğini bu verilerin değerlendirilerek acil önlem planlarının çıkartılması olduğu söylendi. Bunun dışında kurumlar arası iletişimsizlikten yetki, sorumluluk alanlarının kamuoyu tarafından tam olarak bilinmemesinden kaynaklı sorunları çözülerek suçlu aranmaksızın her kurumun çözüm önerileri değerlendirilmeli ve İvedilikle körfezin kapasitesi gerçek hali ile belirlenmeli, kapasite artış taleplerinin üzerinde tekrar düşünülmeli denildi.