Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Fethiye Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında komisyona gönderilen bazı maddelerin görüşülmesi amacıyla olağanüstü meclis toplantısı gerçekleşti. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında gerçekleşen toplantıda; tarife komisyonuna gönderilen “Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, Belediye Meclisimizin 08/12/2016 tarih ve 474 sayılı kararı ile 2017 Mali Yılı Fethiye Belediyesi Gelirleri ve Harçlarına İlişkin Tarife Cetvelinde Yıllık Ticari Yatlar için Bağlama Tarifesi 3. bölümde mevcut olan “Fethiye Vergi Dairesi ve Limanına kayıtlı olmayan teknelerden metre başına (Ahşap-Aynakıç-Gulet-Keç)” 200,00-TL olarak karar verildiği ancak Marinamızın bağlama kapasitesinin yeterli olmaması, yerli teknelerin korunması, yığılmaların önlenmesi ve bağlama fiyatının düşük kalması nedeniyle belirtilen ücretin 400,00-TL olarak Değiştirilmesine ilişkin Meclise havaleli 24/04/2017 tarih ve 95742943-320.12.02- sayılı müzekkeresi ilgili komisyon üyeleri tarafından görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Bundan sonra Fethiye Limanına ve Fethiye Vergi Dairesine kayıtlı olmayan tekneler ve yatlardan metre başına aylık 400 TL ücret alınacak…
S.S. Fethiye Göcek Çalış Ölüdeniz Deniz Yolcu Taşıma Kooperatifleri Üst Birliği tarafından talep edilen Göcek’teki Fethiye Belediyesi Marinasına bağlı özel teknelerden günü birlik tarifelerden ücret alınması ve yat bağlama sözleşmesinin yapılmaması ile ilgili konu ilgili komisyonda görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada “Özel yatlar ve tekneler için sözleşmeye ek madde konulacak. Ek madde ile özel tekneler günü birlik kiralama gibi her türlü ticari faaliyette bulunamayacak. Yaptığı takdirdi 1608 sayılı kanuna gereğince cezai işlem uygulanacak ve marina aboneliği iptal edilecek.
Toplantıda; kullanılmış tekstil atıklarının geri dönüşümü ile ilgili gündem dışı ek madde de görüşüldü. Meclis üyelerine konu hakkında Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Mahmut Bayrakdar bilgi verdi. Bayrakdar konuşmasında “Fethiye getirilecek olan bu proje Türkiye’de sadece İstanbul’da 12 ilçede uygulanmaktadır. Fethiye Belediyesi Çevre Müdürlüğü olarak atık bitkisel yağlar, katı atıklar, pil ve ambalaj atıkları ile ömrünü bitirmiş atıkları toplayarak çevre kirliliğini engellemeye çalışıyoruz. İlçemizin değişik 100 noktasına kullanılmış tekstil atıklarının geri dönüşüm konteynırları konulacak. Anlaştığımız firma bu konteynırları 3 günde bir toplanacak. Kullanılabilir tekstil ürünleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak, kullanılamayacak durumda olanlar ise geri dönüşüme gönderilecek” dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.