Fethiye Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle vatandaşlara Pazar arabası hediye edecek.
Fethiye Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin işbirliği ile “7 kg Atık Pil Getir, Hediyeni Götür” kampanyası başlatıldı. Bu kampanya kapsamında atık pillerin doğaya ve çöpe atılmaması gerektiğini vurgulamaya çalışan ve bu konuda vatandaşların bilinçlenmesini isteyen Fethiye Belediyesi, 7 kg atık pil getiren vatandaşlara ‘pazar arabası’ hediye edecek.
KAMPANYA 30 EYLÜL’DE SONA ERECEK
Fethiye Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından başlatılan kampanyada vatandaşlar topladıkları atık pilleri, Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne teslim ederek hediyelerini alabilecekler. Kampanya 1 Ağustos – 30 Eylül 2018 tarihleri arasında geçerli olacak.
TAP Derneği Genel Sekreteri Neslihan Bahar Boyacılar Fethiye Belediyesi ile gerçekleştirdikleri bu kampanyanın Eylül sonuna kadar geçerli olacağını ve atık pillerini getiren vatandaşlara çeşitli hediyeler verileceğini söyledi. Boyacılar sözlerine şöyle devam etti “Atık pillerin toplama miktarlarının arttırılması ve toplama işlemlerinin verimli bir şekilde sürdürülmesini sağlamak üzere özellikle belediyeler aracılığıyla kampanya çalışmalarımızı titizlikle sürdürmekteyiz. Şu ana kadar Türkiye çapında 16’sı Büyükşehir olmak üzere toplam 527 belediye ile işbirliği halindeyiz. Bu sayı her gün artıyor. Belediyelerin yanı sıra tekno marketler ve zincir marketlerle de toplama çalışmalarımız devam etmektedir. Fethiye Belediyesi’nin doğa ile ilgili hassasiyeti bizi çok mutlu ediyor. Kampanyamıza Fethiyelilerin sahip çıkacağına ve önemli miktarda atık pil toplanacağına inanıyorum…”
DOĞANIN PİLİ BİTMESİN
Pilin doğaya bırakılması halinde çevreyi; toprağı, yer altı sularını kirletebileceğini belirten TAP Derneği Genel Sekreteri Neslihan Bahar Boyacılar Türkiye’de atık pillerin ayrı toplanması konusundaki bilincin her yıl artan bir ivme ile devam ettiğini, toplanan tek kullanımlık pillerin bertaraf edilmek üzere uygun şartlarda depolandığını, şarj edilebilir pillerin ise geri dönüşüme yollandığını sözlerine ekledi.