Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fethiye İşler Kitabevi organizesinde düzenlenen eğitim semineri düzenlendi.
Eğitim danışmanı ve kişisel gelişim uzmanı Sinan İpek tarafından gerçekleşen olan seminerde Fethiye’de lise düzeyinde eğitim gören 11. ve 12. Sınıf öğrencileri okul sırasına göre getirilerek eğitim verilecek. Eğitim danışmanı ve kişisel gelişim uzmanı Sinan İpek geçtiğimiz yılda Fethiye’ye gelerek Fethiye’deki lise öğrencilerine yeni sınav sistemi hakkında bilgi vermişti. Sinan İpek bu seferde; öğrencilere nasıl ders çalışılır ve üniversite sınavına nasıl hazırlanılır, konularında bilgilendirmede bulunacak.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmasını Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner yaptı. Fethiye’deki eğitim ve öğretim düzeyinin Muğla bölgesinde birinci olduğunu söyleyen Kaymakam Şahiner; üniversite sınavlarında il birincilikleri aldıklarını ifade etti. Kaymakam Şahiner konuşmasında “eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak ve bir trend oluşturarak zirveyi devamlı bir şekilde zorlamaktayız. Bu amaçla eğitim ve öğretimde çalışmalarımızı her geçen gün üst düzeye çıkarmak için çaba gösteriyoruz. Sadece ders çalışmakla olmuyor. Öğrencilerimize ders çalışma, sınava hazırlık ve sınav stresini yenme konularında mutlaka teknik bilgiler vermeliyiz” dedi. Kaymakam Şahiner’in konuşmasından sonra Eğitim danışmanı ve kişisel gelişim uzmanı Sinan İpek sunumunu gerçekleştirdi.
Fethiyeli öğrencilerle buluşan Eğitim Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sinan İpek; nasıl ders çalışılır, derse nasıl odaklanır ve üniversite sınavına nasıl hazırlanır konularında bilgilerini ve tecrübelerini paylaştı. Üniversite sınavından sonra hayatlarını nelerin değiştirebileceğini öğrencilere anlatan Sinan İpek; öğrencilere karşılarına çıkacak zorluklar, sınavlardaki heyecanını nasıl yenebileceği, çevresel faktörlerin başarıya olan etkileri, zihin haritalarını devreye sokarak nasıl odaklanabileceği, hafıza tekniklerini kullanarak beynin sağ ve sol loblarını nasıl kullanarak teknikler uygulayabileceği, işitsel, görsel, kinestetik zekâ tiplerinin nasıl ders çalışması gerektiği, uyku problemleri, bakmak ile görmek arasında kaçırılan başarıların nasıl yakalanabileceği, sınav öncesi egzersizler ile hafızanın güçlendirilmesi ve kaygının azalması, öğrencinin 13-17 yaş arasında hangi duygulardan geçtiği ve bazı duygularını nasıl yanlış yönettiği, öğrenci ve aile çatışmalarında nasıl davranması gerektiği, yeni sistem sınav sürecinin nasıl işleyeceği konusu, PİCA, SAT, ALES formatlarında soruların gelmesi ve alınacak tedbirler, sıralamalar, puanlara göre meslekler ve bir öğrencinin nasıl bir programda ilk 200 bin sıralamasına girebileceği, öğrencinin kendisini zimmetlemesi ve kamp sürecindeki hususlar ile öğrencinin kendisini nasıl programlandırarak ders çalışacağı hususunda uygulamalar ile göstererek yol gösterici önerilerde bulundu. Sinan İpek söyleşide yaptığı konuşmada, “Bir öğrencinin öncelikle başarabilmesi için çalışması, çalışabilmesi için de ikna edilmesi kanısındayım ve ben de onlarla bu söyleşilerde neden çalışmaları gerektiği konusunda kendi yöntemlerim ve uzmanlardan aldığım bilgileri harmanlayarak desteklemekteyim. Seminerin en önemli konusu olan ‘Acı yoksa başarı da yok. Sen yeter ki bırakma’ sözü ise rekabetin yoğunlaştığı, artık bir yerlerde olmak için bedellerin ödenmesi gerektiğini vurgulamaktayım” dedi. Söyleşi öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.