Para karşılığı sahte sağlık raporu verildiği iddiasıyla Devlet Hastanesi’nde görevli 2 doktor ile sağlık çalışanlarının bulunduğu 7 kişi adliyeye sevk edildi. Operasyonu genişleten savcılığın talimatıyla 12 kişi daha gözaltına alındı. para karşılığı sahte sağlık raporu verildiği iddiasıyla gözaltına alınan Devlet Hastanesi’nde görevli 2 doktor ile sağlık çalışanlarının bulunduğu 7 kişiden 4’ü tutuklandı. Fethiye Devlet Hastanesinden özür durumuna ilişkin “sahte sağlık kurulu raporu verildiği ve verilmesine aracılık edildiği” şikayetleri üzerine Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan doktor G.U.K. ile S.E.Ç.K, ve H.H, Ö.Ö, V.Z. ile E.M emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 4 ay önce başlatılan ‘Rüşvet, Kamu Kurumu Zararına Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik’ soruşturması kapsamında Fethiye Devlet Hastanesi tarafından verilen sağlık raporları incelemeye alındı. Toplanan deliller ışığında hastanede özür durumuna dayalı sahte sağlık kurulu raporu düzenlendiği belirlendi. Para karşılığı raporun verilmesine aracılık ettiği tespit edilen aralarında hastanede 2 doktor ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 7 şüpheli, düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyedeki işlemleri devam ederken konuya ilişkin Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Fethiye Devlet Hastanesinden sahte sağlık kurulu raporu aldığı yönünde kuvvetli şüphe bulunan 34 rapor sahibinden 33’ü 20/11/2019 günü hakem hastane olarak tayin edilen Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kolluk ekipleri refakatinde sevk edilmiştir. 1 rapor sahibine ise ulaşılamamıştır. Hakem hastane sıfatıyla Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından tanzim edilen heyet raporlarına göre 33 özürlü raporunun tamamının sahte olduğu ve bunlardan 27’sinin emeklilik için gerekli olan özür oranının altında kaldığı, diğer 6’sında ise özür oranlarının ve özür dilimlerinin değiştiği anlaşılmıştır. 33 özürlü rapor sahibinden 18’inin özür oranı yeterli olmamasına rağmen emekli edildiği ve emekli maaşı aldığı, 2’sinin ise vergi indiriminden faydalandığı tespit edilmiştir. 8 rapor sahibinin ise emeklilik başvurusu yaptığı fakat emeklilik işlemlerinin tamamlanmadığı anlaşılmıştır. Kalan 5 sahte rapor sahibinin ise herhangi bir kuruma başvuruları belirlenmemiştir. Mevcut delil durumu ve meydana gelen kamu zararı değerlendirilerek emeklilik maaşı alan 16 sahte rapor sahibi gözaltına alınmış, diğer sahte rapor sahibi şüpheliler ise ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlardır. Gözaltına alınan 16 sahte rapor sahibi şüpheli ve daha önce gözaltına alınan sahte raporların verilmesini temin eden 7 şüpheli Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceklerdir. Olaya ilişkin soruşturma devam etmektedir.
FETHİYE’DE SAHTE SAĞLIK RAPORU OPERASYONU: 2’Sİ DOKTOR 4 KİŞİ TUTUKLANDI
Muğla’nın Fethiye ilçesinde, para karşılığı sahte sağlık raporu verildiği iddiasıyla gözaltına alınan Devlet Hastanesi’nde görevli 2 doktor ile sağlık çalışanlarının bulunduğu 7 kişiden 4’ü tutuklandı.
Fethiye Devlet Hastanesinden özür durumuna ilişkin “sahte sağlık kurulu raporu verildiği ve verilmesine aracılık edildiği” şikayetleri üzerine Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan doktor G.U.K. ile S.E.Ç.K, ve H.H, Ö.Ö, V.Z. ile E.M emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Zanlılardan doktor G.U.K. ile S.E.Ç.K. ve H.H, Ö.Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden D.I. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken V.Z. ile E.M. de savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.
Fethiye’de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 20 Kasım’da, özür durumuna ilişkin “sahte sağlık kurulu raporu verildiği ve verilmesine aracılık edildiği” şikayetleri üzerine Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan soruşturmada 2’si doktor 7 kişi gözaltına alınmıştı. Daha sonra sahte sağlık raporu aldığı iddia edilen 33 kişi Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeniden sağlık kontrolünden geçirildi. Hakem hastanesine sevk edilen 33 kişiden 18’inin sahte rapor aldığı tespit edilmiş, bunlardan 16’sı da gözaltına alınmıştı.